Ο μάστορας του λουκάνικου

Στις 304 σελίδες του ο Γιώργος Καραγιάννης έχει συγκεντρώσει ό,τι θα μπορούσες πιθανόν να σκεφτείς να ρωτήσεις, κυρίως για τα λουκάνικα και δευτερευόντως για τα αλλαντικά της χώρας.
Aπό τη Νανά Δαρειώτη

Ο μάστορας του λουκάνικου

Όταν πρωτοπήρα το βιβλίο στα χέρια μου πίστευα ότι θα μου ήταν παγερά αδιάφορο. Πλην όμως συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Στις 304 σελίδες του ο Γιώργος Καραγιάννης έχει συγκεντρώσει ό,τι θα μπορούσες πιθανόν να σκεφτείς να ρωτήσεις, κυρίως για τα λουκάνικα και δευτερευόντως για τα αλλαντικά της χώρας. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα η ιστορία της αλλαντοποιίας, τα υλικά, τα εργαλεία, οι τεχνικές πληροφορίες και 250 συνταγές από όλη την Ελλάδα, αν όχι για να φτιάξεις, σίγουρα για να κατανοήσεις πλήρως πώς πρέπει να γίνονται τα σωστά λουκάνικα. Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον να βλέπεις πώς αλλάζει η χρήση μπαχαρικών, μυρωδικών και κρέατος από περιοχή σε περιοχή και να αντιλαμβάνεσαι –και εδώ– τη σημασία της εντοπιότητας των υλικών.

«Λουκάνικα & Αλλαντικά» του Γιώργου Καραγιάννη.
Εκδόσεις Ψύχαλος, 2014, σελ. 304, τιμή €19








ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ