Λεξικό μπαχαρικών: Κουρκουμάς (ή Κιτρινόριζα)

Από τη Νανά Δαρειώτη
Λεξικό μπαχαρικών: Κουρκουμάς (ή Κιτρινόριζα)
Έχει θερμή, ελαφρά πικρή και στυφή γεύση που θυμίζει τζίντζερ, χωρίς το κάψιμο όμως, και με πιο πολλές νότες ξηρού καρπού, και συμμετέχει στα περισσότερα μείγματα κάρι που θα βρείτε στο εμπόριο. Ταιριάζει στο κοτόπουλο, σε κρέας, ψάρι, θαλασσινά, λαχανικά, αβγά, σούπες, ακόμη και σε όσπρια, ειδικά με τα ρεβίθια.
Συνδυάστε το με κανέλα, γαρίφαλο, μπαχάρι, κακουλέ, τσίλι, πάπρικα, κόλιαντρο, μαραθόσπορο, σινάπι, τζίντζερ, λεμονόχορτο, μαϊντανό και σκόρδο.

Πηγή: www.captainspices.gr/encyclopedia

Δημοσιεύτηκε στο τεύχος 11 (Μάρτιος 2014)






ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ