Μελιτζανοσαλάτα αλάδωτη

Από τη Νανά Δαρειώτη
Μελιτζανοσαλάτα αλάδωτη
Υλικά
2 μελιτζάνες φλάσκες
2 κ.σ. ταχίνι
χυμός από 1 λεμόνι ή 2 κ.σ. καλό ξίδι
αλάτι & πιπέρι
μαϊντανός, ψιλοκομμένος
μπούκοβο ή πάπρικα




Εκτέλεση
Ψήνουμε στο γκριλ ή στο γκαζάκι, πάνω στη φλόγα, τις μελιτζάνες για να πάρουν ωραία, καπνιστά αρώματα. Τις ξεφλουδίζουμε και δουλεύουμε την ψίχα τους με το ταχίνι, τον χυμό λεμονιού (ή το ξίδι), αλάτι και πιπέρι. Δοκιμάζουμε και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ταχίνι ακόμη. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και μπούκοβο (ή πάπρικα) και σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί ή πιτούλες.

Δημοσιεύθηκε στο τεύχος 11 (Μάρτιος 2014)






ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ