ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


ΓΙΑ «ΚΕΦΤΕ δες». Ο Γιώργος είναι Κρητικός, η Σωσώ βέρα Θεσσαλονικιά. Το μικρό, υπόγειο μαγαζί τους, που αναπνέει τη θαλασσινή αύρα, ζει, κυρίως στο πεζοδρόμιο, ένα ολοήμερο πάρτι που μαζεύει όλη την παλιά, αστική Θεσσαλονίκη και κάθε πρωταγωνιστή της ελληνικής σκηνής που θα βρεθεί για παράσταση στη συμπρωτεύουσα.
Από την Ελένη Ψυχούλη
ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ: Το δέσιμο στη ζωή του ζευγαριού αποτυπώνεται αρμονικότατο και στο μενού, αφού κανένα άλλο εστιατόριο δεν κατάφερε να συγκεράσει τόσο νόστιμα την κρητική με τη θεσσαλονικιά παράδοση. Η γνώση του Γιώργου για το αληθινό, καλό κρητικό προϊόν φέρνει ό,τι καλύτερο από το Ρέθυμνο.


ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΩ: Χειροποίητο ντάκο με ώριμη ξερή μυζήθρα, απάκι από το Ατσιπόπουλο που σοτάρεται ελαφρά, γραβιέρα που λιώνει κάτω από την τραγανή, χρυσή κρούστα της και δροσίζει με ολόφρεσκη ρόκα και λεμόνι, ρεθυμνιώτικο λουκάνικο από τον Λάκη, φέτα που τηγανίζεται με σουσάμι και γλυκαίνει με πετιμέζι, αρωματικό μέλι που αναδεικνύει τις καυτές νερόπιτες στον επίλογο. Γεμιστοί κολοκυθανθοί και ντολμαδάκια που σε διακτινίζουν στο νησί –κάπου υποψιάζεσαι παλιά νοικοκυρά στην κουζίνα, την κυρία Γιώτα που βοηθά τον σεφ Χρόνη Μοσχάκη– για να πάρει στη συνέχεια η Θεσσαλονίκη τη σκυτάλη. Εδώ θα ερχόσουν και μόνο για τα αλάδωτα, τραγανά, ολοστρόγγυλα τσιπς, πόσω μάλλον που μπορείς να τα συνοδεύσεις με ιδανικούς κεφτέδες, ζουμερό κοτόπουλο παϊδάκι, μπιφτέκι κοτόπουλο και κοτόπουλο παναρισμένο με φλέικς βρόμης.

ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΩΡΑ: Τα μεσημέρια με ήλιο, όταν τα πνεύματα χαλαρώνουν με μια ρακή σε ένα διάλειμμα για παρεΐστικο, κεφάτο γεύμα.

ΣΧΟΛΙΟ: Από εκείνα τα εστιατόρια που δεν έχεις τίποτα να τους προσάψεις, όποτε κι αν πας.

ΤΙΜΗ: €4-€6 τα πρώτα, €6-€7,30 τα κύρια.

Βογατσικού 4, τηλ. 2310 272900


Η κριτική δημοσιεύθηκε στο τεύχος 9 (Δεκέμβριος 2013- Ιανουάριος 2014)






ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ