ΦΩΛΙΕΣ ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΩΝ ΜΕ ΣΑΛΑΤΑ ΑΠΟ ΠΛΙΓΟΥΡΙ

ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 25΄    
ΨΗΣΙΜΟ: 8΄    
ΑΝΑΜΟΝΗ: 20΄
ΚΟΣΤΟΣ: € 2,50 η μερίδα

ΣΥΝΤΑΓΗ: MAKHΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΦΩΛΙΕΣ ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΩΝ ΜΕ ΣΑΛΑΤΑ ΑΠΟ ΠΛΙΓΟΥΡΙ
Υλικά
ΓIA TH ΣΑΛΑΤΑ-ΓΕΜΙΣΗ
150 γρ. πλιγούρι
500 ml ζεστός ζωμός κότας ή λαχανικών, σπιτικός ή ψυγείου
1 φλ. μπαγιάτικο ψωμί, τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 αγγουράκι, ψιλοκομμένο
15 ντοματίνια, κομμένα στα 4
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
ξύσμα και χυμός
από 1 λεμόνι, ακέρωτο
αλάτι & πιπέρι

ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΛΙΕΣ
8-10 φρέσκα μεγάλα αμπελόφυλλα
έ.π. ελαιόλαδο

ατομικές θήκες για κέικ ή μάφιν




Εκτέλεση
ΣΑΛΑΤΑ-ΓΕΜΙΣΗ: Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε το πλιγούρι, μαζί με τον ζωμό, και αφήνουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί καλά ο ζωμός και να φουσκώσει το πλιγούρι. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά με μεγάλο κουτάλι. Σκεπάζουμε με καπάκι ή μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο.
ΦΩΛΙΕΣ: Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ζεματίζουμε τα αμπελόφυλλα για 1-2 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (στις αντιστάσεις). Με ένα πινέλο λαδώνουμε τις ατομικές θήκες για κέικ και στρώνουμε σε καθεμία από 1 αμπελόφυλλο, ψήνουμε για 6-8 λεπτά, αποσύρουμε και αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά να κρυώσουν καλά.
ΣΥΝΘΕΣΗ: Με μεγάλο κουτάλι μοιράζουμε τη σαλάτα μέσα στις φωλιές, ραντίζουμε με λίγο λάδι και σερβίρουμε.




TIP: Φροντίστε οι θήκες που θα χρησιμοποιήσετε να είναι αρκετά βαθιές, ώστε να μην εξέχουν τα αμπελόφυλλα και καούν στο ψήσιμο.




ΑΡΜΟΝΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ: Η τραγανή οξύτητα και η δροσιά του Πατρινού Σιδερίτη, όπως εκφράζεται στο λευκό
Δώρα του Διονύσου της Οινοποιίας Παρπαρούση, θα αναδείξουν τη φρεσκάδα αυτής της σαλάτας, που μπορεί να είναι κι ένα ωραίο καλοκαιρινό πρώτο πιάτο. Α.Ν.Α.






ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ