ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ


ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15΄    
ΨΗΣΙΜΟ: 20΄     
ΑΝΑΜΟΝΗ: 5 ώρες
ΚΟΣΤΟΣ: € 3 η μερίδα

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ
Υλικά
4 χοιρινές μπριζόλες, λαιμού ή με κόκαλο

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
2/3 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
2 κ.γ. φύλλα θυμαριού,
ψιλοκομμένα ή ξερά, τριμμένα
2 κ.γ. φύλλα βασιλικού,
ψιλοκομμένα ή ξερά, τριμμένα
3 κλωνάρια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι, ακέρωτο
1 κ.σ. μουστάρδα, απαλή




Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το λάδι, το σκόρδο, το θυμάρι, τον βασιλικό, τον μαϊντανό, το ξύσμα και τον χυμό και ανακατεύουμε καλά με σύρμα.

ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ: Στο μπολ με τη σάλτσα τοποθετούμε τις μπριζόλες και αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για τουλάχιστον 5 ώρες. Στραγγίζουμε και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά από κάθε πλευρά. Σερβίρουμε αμέσως.





TIPS: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συγκεκριμένη μαρινάδα και σε μοσχαρίσιες μπριζόλες, καθώς οι γεύσεις και τα αρώματά της ταιριάζουν πολύ και με το μοσχαρίσιο κρέας.
Οι μαρινάδες δίνουν ιδιαίτερη γεύση στο κρέας και το κάνουν ακόμη πιο νόστιμο. Όσο περισσότερες ώρες αφήσετε το κρέας να μαριναριστεί, τόσο καλύτερα θα αναμειχθούν τα αρώματα και οι γεύσεις των υλικών μεταξύ τους. Επιλέξτε τη μαρινάδα που ταιριάζει περισσότερο στις δικές σας προτιμήσεις (βλ. σελ. 78-81).
Εναλλακτικά, ψήστε τις μπριζόλες σε ηλεκτρικό φούρνο, στο γκριλ, στη μεσαία σχάρα, για 10-12 λεπτά από κάθε πλευρά.




ΑΡΜΟΝΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ:  Ένα κόκκινο, ξηρό κρασί, από Αγιωργίτικο, με καλή δομή αλλά μαλακές τανίνες, όπως το Μηδέν Άγαν από το Κτήμα Παπαντώνη, στο Μαλαντρένι του Άργους. Α.Ν.Α.


ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ