Costicine di maiale nel brodo di polenta (Χοιρινές κορτεζίνες σε ζωμό από πολέντα με καραμελωμένα κρεμμύδια)

ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15΄  
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 1 ώρα       
ΚΟΣΤΟΣ: €2,80 η μερίδα 

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΦΑΜΠΡΙΤΣΙΟ ΜΠΟΥΛΙΑΝΙ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Costicine di maiale nel brodo di polenta (Χοιρινές κορτεζίνες σε ζωμό από πολέντα με καραμελωμένα κρεμμύδια)
Υλικά
2 κιλά χοιρινά παϊδάκια (κορτεζίνες)
3 λίτρα νερό
2 φύλλα δάφνης
1 κ.σ. θαλασσινό αλάτι (χοντρό)
250 γρ. καλαμποκίσιο σιμιγδάλι (θα το βρείτε σε επιλεγμένα παντοπωλεία και καταστήματα με βιολογικά προϊόντα) 
300 γρ. καραμελωμένα κρεμμύδια




Εκτέλεση
Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε τα παϊδάκια, το νερό, τη δάφνη και το αλάτι. Σκεπάζουμε και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 40 λεπτά. Με τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα παϊδάκια και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Συνεχίζουμε το βράσιμο για 20 λεπτά, ανακατεύοντας με σύρμα ή ξύλινη κουτάλα, μέχρι το σιμιγδάλι να γίνει ελαφρά παχύρρευστο. Βάζουμε μέσα το κρέας και το κρατάμε ζεστό.
Σερβίρουμε τα παϊδάκια ζεστά πλάι στην πολέντα και γαρνίρουμε με τα κρεμμύδια.




TIPS:Αν δεν βρείτε ή δεν σας αρέσει το σιμιγδάλι καλαμποκιού, αντικαταστήστε το με κουσκούς (δημητριακό, δηλαδή σιτάρι σπασμένο και όχι το ζυμαρικό).
Αν σας φαίνεται πολύ πηχτό το φαγητό, προσθέστε λίγο γάλα ή κρέμα γάλακτος.




ΑΡΜΟΝΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ: Με την παραδοχή ότι θα είμαστε προσεκτικοί στη χρήση του ξιδιού, που είναι γνωστός wine killer, μπορούμε να συνοδεύσουμε και τα τρία πιάτα του γεύματος με το ίδιο κρασί. Φυσικά, αναζητούμε ένα λευκό ξηρό κρασί, με λεπτά αρώματα, ελαφρά περασμένο από βαρέλι, που διαθέτει πλούτο και δομή, μαζί με κοφτερή οξύτητα, στο στόμα, όπως η Σαντορίνη ΠΟΠ Νυχτέρι της SantoWines. Α.Ν.Α.









ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ