ΧΟΙΡΙΝΟΣ ΛΑΙΜΟΣ ΜΕ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ, ΠΟΥΡΕ ΚΑΡΟΤΟΥ & ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΝΑΞΟΥ


ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10΄    
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 1 ώρα + 20΄     
ΚΟΣΤΟΣ: € 2,80 η μερίδα

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΧΟΙΡΙΝΟΣ ΛΑΙΜΟΣ ΜΕ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ, ΠΟΥΡΕ ΚΑΡΟΤΟΥ & ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΝΑΞΟΥ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ
1 κιλό χοιρινό κρέας από λαιμό, κομμένο σε κύβους (πλευρά: 2 εκ.)
80 ml έ.π. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
1-2 ποτήρια νερό ή ζωμό κότας ή λαχανικών, σπιτικό, ψυγείου ή από βιολογικό κύβο
½ ματσάκι φρέσκο φασκόμηλο, ψιλοκομμένο
αλάτι & πιπέρι

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΚΑΡΟΤΟΥ
800 γρ. καρότα, χοντροκομμένα
40 ml έ.π. ελαιόλαδο
½ κρεμμύδι
4 τμχ. αστεροειδούς γλυκάνισου
1-2 ποτήρια ζωμό λαχανικών, σπιτικό, ψυγείου ή από βιολογικό κύβο
100 γρ. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα, τριμμένα
αλάτι & πιπέρι




Εκτέλεση
ΧΟΙΡΙΝΟ: Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το λάδι και σοτάρουμε το κρέας για 5-7 λεπτά από όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσει καλά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε νερό ή ζωμό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας, το φασκόμηλο, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε με το καπάκι και βράζουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να απορροφήσει τα υγρά του.

ΠΟΥΡΕΣ ΚΑΡΟΤΟΥ: Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε τα καρότα και το κρεμμύδι για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαραθούν και να αλλάξουν χρώμα. Προσθέτουμε τον γλυκάνισο και ζωμό, μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά. Βράζουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα καρότα. Αφαιρούμε τον γλυκάνισο και πολτοποιούμε τα υπόλοιπα στο μούλτι. Προσθέτουμε το τυρί, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.


Σερβίρουμε το χοιρινό ζεστό ή χλιαρό μαζί με τον πουρέ καρότου.







ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ