Σπαγκέτι με φουντούκια, φρέσκο κρεμμύδι, ταραμά,λεμόνι & άνηθο

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10΄   
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 10΄     
ΚΟΣΤΟΣ: €1,40 η μερίδα

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΧΕΛΜΗΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Σπαγκέτι με φουντούκια, φρέσκο κρεμμύδι, ταραμά,λεμόνι & άνηθο
Υλικά
500 γρ. σπαγκέτι
4-5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
7 κ.σ. ωμά φουντούκια, αποφλοιωμένα και χοντροσπασμένα
5 κ.σ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
10 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί
7 κ.γ. κοφτά ταραμά
8-10 κ.σ. χυμό λεμονιού
10 κ.σ. από το νερό του βρασίματος των ζυμαρικών
2-3 κ.γ. άνηθο, ψιλοκομμένο




Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό βράζουμε τα σπαγκέτι al dente. Τα σουρώνουμε, κρατώντας 10 κουταλιές από το νερό που έβρασαν. Τα αφήνουμε στο τρυπητό και ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα φουντούκια και, μόλις αρχίσουν να σοτάρονται, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και σβήνουμε με το κρασί. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τον ταραμά, τον χυμό λεμονιού και το νερό που κρατήσαμε. Ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια ελαφριά σάλτσα και προσθέτουμε τα σπαγκέτι και τον άνηθο. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.




TIPS: Για να ξεφλουδίσετε εύκολα τα φουντούκια, τα ψήνετε στον φούρνο (στον αέρα), στους 110°C, για 20 λεπτά. Έπειτα, τρίβοντάς τα, η φλούδα φεύγει πολύ εύκολα.
Η παρασκευή του φαγητού πρέπει να γίνει με γρήγορες κινήσεις για να μην κρυώσουν τα σπαγκέτι.




ΑΡΜΟΝΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ: Ο ταραμάς, το λεμόνι και τα μυρωδικά μάς οδηγούν σε ένα λευκό ξηρό κρασί με φρέσκα, λεμονάτα αρώματα και γεύση που συνδυάζει νεύρο και όγκο, όπως το Μοσχοφίλερο από την Οινοποιία Λαντίδη. Α.Ν.Α.







ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ