Λαβράκι μαγιονέζα

ΓΙΑ 6-8 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30΄    
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 20΄    
ΑΝΑΜΟΝΗ: 30΄  
ΚΟΣΤΟΣ: € 2,20 η μερίδα

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΣΟΥΛΑ ΜΠΟΖΗ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Λαβράκι μαγιονέζα
Υλικά
1 λαβράκι (περίπου 1 κιλό)
1 καρότο
1 πατάτα
1 κρεμμύδι
αλάτι
κόκκοι πιπεριού
2 φλ. σπιτική μαγιονέζα




Εκτέλεση
Αφαιρούμε τα λέπια από το ψάρι, το καθαρίζουμε και το πλένουμε. Το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με 3 ποτήρια νερό (τόσο όσο να καλυφθεί το ψάρι). Προσθέτουμε, καθαρισμένα, πλυμένα και ολόκληρα, το καρότο, την πατάτα και το κρεμμύδι. Ρίχνουμε αλάτι και κόκκους πιπεριού και βράζουμε το ψάρι. Μόλις βράσει, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Όταν χλιάνει, βγάζουμε το ψάρι, αφαιρούμε όλα τα κόκαλα (κρατάμε το κεφάλι και την ουρά για να διακοσμήσουμε το πιάτο, αν θέλουμε) και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
Σύνθεση: Σκεπάζουμε το λαβράκι με τη μαγιονέζα, γαρνίρουμε την πιατέλα με κάππαρη, ραπανάκια, ελιές κλπ. και την αφήνουμε για 2-3 ώρες στο ψυγείο προτού σερβίρουμε.




TIP: Αν θέλουμε να κάνουμε σούπα, περνάμε τον ζωμό από ψιλό τρυπητό ή τουλπάνι, κόβουμε σε πολύ ψιλά κομμάτια, σαν σπιρτόξυλα, τις πατάτες και τα καρότα και προσθέτουμε 3 κ.σ. ρύζι γλασέ. Βράζουμε ξανά τη σούπα. Μόλις ψηθεί το ρύζι, αν το επιθυμούμε, κάνουμε αβγολέμονο.







ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ