Κοτόσουπα

ΓΙΑ 6-8 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15΄    
ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ: 3΄ - 4΄    
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 1 ώρα + 10΄     
ΚΟΣΤΟΣ: € 1,90 η μερίδα

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Κοτόσουπα
Υλικά
1 μεγάλο κοτόπουλο
1 κρεμμύδι, καθαρισμένο
1 καρότο
5-6 κόκκοι μπαχαριού
1 δαφνόφυλλο
500 γρ. συκωτάκια πουλιών
150 γρ. φιδές
αλάτι & πιπέρι
μέτριο μπούκοβο, για το σερβίρισμα

Για το αβγολέμονο (προαιρετικά)
2 αβγά
χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι




Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό βράζουμε σε δυνατή φωτιά το κοτόπουλο μαζί με το κρεμμύδι, το καρότο, το μπαχάρι και το δαφνόφυλλο για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει. Απομακρύνουμε το κοτόπουλο και το κρατάμε στην άκρη για να κάνουμε πίτα (βλ. σελ…) ή άλλα μαγειρέματα. Σουρώνουμε τον ζωμό, ρίχνουμε στην κατσαρόλα 11 κούπες και ζεσταίνουμε και πάλι σε δυνατή φωτιά. Ψιλοκόβουμε τα συκωτάκια, τα αλατοπιπερώνουμε καλά, τα περνάμε από ένα αντικολλητικό τηγάνι το οποίο ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά και τα ρίχνουμε στον ζωμό που βράζει. Όταν είναι σχεδόν έτοιμα, σε περίπου 5-6 λεπτά, ρίχνουμε και τον φιδέ. Αλατοπιπερώνουμε και πάλι, ανακατεύουμε και σε 5-6 λεπτά αποσύρουμε από τη φωτιά.

Αβγολέμονο: Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τα αβγά και τα χτυπάμε με σύρμα. Προσθέτουμε σταδιακά τον χυμό λεμονιού συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε λίγο λίγο από τον ζωμό της σούπας (1-2 κουτάλες), πάντοτε χτυπώντας. Όταν έχει ζεσταθεί πολύ το μείγμα των αβγών, περιχύνουμε τη σούπα. Κουνάμε κυκλικά την κατσαρόλα να πάει παντού. Τη σερβίρουμε ζεστή πασπαλίζοντας με μπούκοβο.




TIP: Το αβγολέμονο μπορείτε να το αποφύγετε, αλλά σε αυτή την περίπτωση θα προσθέσετε στη σούπα σας μπόλικο χυμό λεμονιού.



ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ