ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΕΝΕΣ


ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15΄    
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 1 ώρα + 50΄     
ΚΟΣΤΟΣ: € 4,30 η μερίδα

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΕΝΕΣ
Υλικά
1.300 γρ. μοσχαρίσιο κρέας (ελιά), κομμένο σε κύβους
100 ml έ.π. ελαιόλαδο
450 γρ. ντοματίνια ή φρέσκες ντομάτες, σε κυβάκια
1 ξερό κρεμμύδι (περίπου 120 γρ.), λιωμένο στο μούλτι
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
αλάτι & πιπέρι
2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6 κλωναράκια φρέσκιας ρίγανης, τα φυλλαράκια
350 ml χλιαρό νερό
200 γρ. καπνιστό τυρί (κατά προτίμηση Βερμίου), χοντροτριμμένο
400 γρ. πένες




Εκτέλεση
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 5-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Ρίχνουμε τις ντομάτες, τη ρίγανη και το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά (από δυνατή σε μέτρια) και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει με κλειστό καπάκι για 1 ώρα και 50 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σερβίρουμε το κρέας ζεστό μαζί με τις πένες (επίσης ζεστές).




TIP: Το κρέας από ελιά είναι ιδανικό για μαγειρευτά, καθώς είναι εύγευστο και μαλακό. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε σπάλα, αυξάνοντας τον χρόνο μαγειρέματος κατά 10-15 λεπτά. 




ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ: Την επόμενη φορά, αντί για ρίγανη, καρυκεύστε με 1 ξυλάκι κανέλας, 5-6 κόκκους μπαχαριού και 2-3 μοσχοκάρφια (γαρίφαλα). Το αποτέλεσμα αρωματικά και γευστικά διαφορετικό, ταιριάζει με πιλάφι.




ΑΡΜΟΝΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ: Κόκκινο ξηρό κρασί, με αρώματα βοτάνων και ντομάτας, τανική δύναμη και νεύρο, όπως τα προσφέρει το Ξινόμαυρο, από το Κτήμα Φουντή της Νάουσας. A.N.A.





ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ