Κεφτεδάκια μεφασκόμηλο, λεμόνι & παρμεζάνα

ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 20 ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ 
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15΄    
ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ: 3΄ - 4΄    
ΑΝΑΜΟΝΗ: 30΄   
ΚΟΣΤΟΣ: € 1,20 η μερίδα

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Κεφτεδάκιαμε φασκόμηλο,λεμόνι& παρμεζάνα
Υλικά
250 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς (από κιλότο ή ποντίκι) 
250 γρ. χοιρινός κιμάς
2 αβγά
½ κ.σ. φύλλα φρέσκου φασκόμηλου, ψιλοκομμένα, ή 1 κ.γ. ξερό, τριμμένο
ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο
70 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
½ κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
2 κ.σ. φρυγανιά, τριμμένη
1/3 φλ. σόδα (αναψυκτικό)
αλάτι & πιπέρι
½ κούπα αλεύρι, για το πανάρισμα
έ.π. ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα




Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τους κιμάδες, τα αβγά, το φασκόμηλο, το ξύσμα, την παρμεζάνα, το κρεμμύδι, τη φρυγανιά, τη σόδα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Βάζουμε στο ψυγείο για 20-30 λεπτά. Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα μπολ ή ταψάκι. Πλάθουμε κεφτεδάκια (σε μέγεθος καρυδιού), τα αλευρώνουμε καλά, τα τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και τα βάζουμε σε ένα πιάτο. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι (η στάθμη να φτάνει τα 3 εκ.) σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια για 3-4 λεπτά. Αποσύρουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να φύγουν τα περιττά λάδια και σερβίρουμε.




ΑΡΜΟΝΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ: Ταιριάζει καλά μ’ ένα λευκό ξηρό κρασί, περασμένο ελαφρά από βαρέλι, όπως το Σαββατιανό Βαρέλι από το Κτήμα Παπαγιαννάκου στο Μαρκόπουλο




.



ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ