ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΟΥΖΟ, ΜΑΣΤΙΧΑ & ΦΕΤΑ


ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30΄    
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 12΄     
ΚΟΣΤΟΣ: €2 η μερίδα

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΟΥΖΟ, ΜΑΣΤΙΧΑ & ΦΕΤΑ
Υλικά
250 γρ. xοιρινός κιμάς
250 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
3 παξιμάδια, ολικής αλέσεως ή κρίθινα
2 αβγά
λίγο ξίδι
½ ποτηράκι χιώτικο ούζο
½ κ.γ. (κοφτό) μαστίχα σε σκόνη
250 γρ. σκληρή φέτα, σε κυβάκια 1 εκ.
αλάτι & πιπέρι
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
για το τηγάνισμα
έ.π. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα



Εκτέλεση
Μουσκεύουμε τα παξιμάδια σε χλιαρό νερό και τα στύβουμε καλά. Σε μια λεκανίτσα ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τη φέτα. Πλάθουμε σε μικρές μπάλες. Κάνουμε σε κάθε κεφτεδάκι μια τρύπα με το δάχτυλο και βάζουμε από ένα κυβάκι τυρί. Ξαναπλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μπαλάκια. Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, που να τα καλύπτει τουλάχιστον μέχρι τη μέση, στην αρχή σε δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά και έπειτα σε μέτρια, για να τηγανιστούν μέχρι μέσα χωρίς να καούν. Τα μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι.



TIPS: Μη βάζετε πολλούς κεφτέδες μαζί στο τηγάνι γιατί πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού, με αποτέλεσμα ο κεφτές να «βράζει» και όχι να τηγανίζεται.
Αν δεν έχετε μαστίχα σε σκόνη, χτυπήστε στο γουδί ένα δάκρυ μαστίχας μαζί με χοντρό αλάτι (που βοηθάει στο να σπάσει) μέχρι να γίνει σαν σκόνη.



ΑΡΜΟΝΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ: Λευκό ξηρό κρασί, με πλούσιο αρωματικό δυναμικό αλλά και στόμα που συνδυάζει φρεσκάδα και πλούτο, όπως το Πέτρινες Πλαγιές από το Κτήμα Παλυβού. Α.Ν.Α.





ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ