Κραμπλ με μήλο

ΓΙΑ 6-8 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15´
ΤΗΓΑΝΙ:5’-10´
ΨΗΣΙΜΟ:35´
ΑΝΑΜΟΝΗ: 10-15´


ΣΥΝΤΑΓΗ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Κραμπλ με μήλο
Υλικά
5 μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη, σε κυβάκια
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. καστανή ζάχαρη
½ κ.γ. κανέλα




Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (στον αέρα). Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 50 γρ. βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει, προσθέτουμε τα μήλα και σοτάρουμε ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για 5-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, την κανέλα και το υπόλοιπο βούτυρο (ή μαργαρίνη). Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστούν μικρά κομμάτια ζύμης. Σε ένα στρογγυλό ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και απλώνουμε το μισό μείγμα σε λεπτό στρώμα. Απλώνουμε το μείγμα των μήλων και από πάνω στρώνουμε την υπόλοιπη ζύμη επίσης σε λεπτό στρώμα. Ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά, αφήνουμε 10-15 λεπτά να χλιάνει και σερβίρουμε.




TIP: Σε αντικολλητικό ταψί δεν θα στρώσετε λαδόκολλα, αλλά θα το περάσετε με βούτυρο ή λάδι. 







ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ