Κέικ μπανάνα


ΓΙΑ 8-10 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20´
ΨΗΣΙΜΟ: 60’-70´
ΑΝΑΜΟΝΗ: 1


ΣΥΝΤΑΓΗ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Κέικ μπανάνα
Υλικά
2 φλ. λευκή ζάχαρη, κρυσταλλική
10 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου + 1-2 κ.σ. λιωμένο για το άλειμμα της φόρμας
3 μεγάλα αβγά
3 ώριμες μπανάνες, χοντροκομμένες
1 κ.γ. κανέλα
3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. αλάτι
½ λοβός βανίλιας, τα σποράκια ή 2-3 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη




Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C (στον αέρα). Με ένα πινέλο αλείφουμε καλά μια φόρμα για κέικ (στρογγυλή ή μακρόστενη). Στο μπολ του μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, χτυπάμε τη ζάχαρη και το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη) για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά χτυπώντας καλά το μείγμα πριν προσθέσουμε το επόμενο. Ρίχνουμε τις μπανάνες σε ένα μπολ ή βαθύ πιάτο και τις λιώνουμε καλά με ένα πιρούνι. Πασπαλίζουμε με την κανέλα. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και τη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά με ένα μεγάλο κουτάλι. Συνεχίζουμε το χτύπημα στο μίξερ προσθέτοντας τις μπανάνες και σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι. Χτυπάμε καλά για 5-10 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 60-70 λεπτά. Αποσύρουμε, αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 1 ώρα και ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα. Κόβουμε και σερβίρουμε.




TIP: Για να ελέγξετε αν ψήθηκε το κέικ, βυθίστε ένα μυτερό μαχαίρι μέχρι το κέντρο του. Αν βγει στεγνό, είναι έτοιμο. Αν όχι, ψήστε 5-10 λεπτά ακόμη και ελέγξτε ξανά. 



ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ