ΜΠΕΡΓΚΕΡ ΑΜΝΟΕΡΙΦΙΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ & ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΔΥΟΣΜΟΥ


ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30΄    
ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ: 20΄     
ΨΗΣΙΜΟ: 20΄     
ΚΟΣΤΟΣ: € 4,80 η μερίδα

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ


ΜΠΕΡΓΚΕΡ ΑΜΝΟΕΡΙΦΙΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ & ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΔΥΟΣΜΟΥ

Υλικά
400 γρ. κιμάς από κατσικάκι γάλακτος (μπούτι)
400 γρ. κιμάς από αρνάκι γάλακτος (μπούτι)
200 γρ. ρεβίθια, βραστά, πολτοποιημένα
2 μέτρια κρεμμύδια, πολτοποιημένα
1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
80 ml κρέμα γάλακτος
120 γρ. γραβιέρα
80 ml σιρόπι ροδιού

ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ
2-3 κρεμμύδια, σε ροδέλες
4-5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
αλάτι & πιπέρι

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο




Εκτέλεση
ΜΠΕΡΓΚΕΡ: Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και πλάθουμε 4 μπέργκερ των 250 γρ. το καθένα. Τα βάζουμε πάνω σε σχάρα με ταψί από κάτω. Τα ψήνουμε στο γκριλ, στη δυνατή ένταση, στη μεσαία θέση, για 10 λεπτά από τη μία πλευρά και άλλα 10 από την άλλη.
ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ: Σε ένα τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο λάδι. Μόλις καραμελώσουν, σε 15-20 λεπτά, ρίχνουμε τα ντοματίνια, λίγη φρέσκια ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρουμε με το γιαούρτι ανακατεμένο με το ελαιόλαδο και τον δυόσμο.




ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ