Τάρτα με κολοκύθα, σύγκλινο & γραβιέρα


ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30΄    
ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ: 10΄     
ΨΗΣΙΜΟ: 1ώρα    
ΑΝΑΜΟΝΗ: 30    
ΚΟΣΤΟΣ: € 1,80 η μερίδα

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Τάρτα με κολοκύθα, σύγκλινο & γραβιέρα
Υλικά
Για τη ζύμη
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κ.γ. αλάτι
100 ml έ.π. ελαιόλαδο
περίπου 1 ποτήρι νερό

Για τη γέμιση
700 γρ. κίτρινη κολοκύθα, τριμμένη
έ.π. ελαιόλαδο
200 γρ. σύγκλινο Μάνης
½ ματσάκι φρέσκο δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
300 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
2 αβγά, χτυπημένα
150 γρ. πικάντικη γραβιέρα, τριμμένη
αλάτι & πιπέρι




Εκτέλεση
Ζύμη: Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Κατόπιν, προσθέτουμε νερό σιγά σιγά, ζυμώνοντας, μέχρι να γίνει μια ζύμη που δεν θα κολλάει. Κάνουμε τη ζύμη μία μπάλα, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά τουλάχιστον.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (στον αέρα). Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο που να καλύπτει την ταρτιέρα μας και να εξέχει από τα τοιχώματα. Την τρυπάμε με το πιρούνι και την ψήνουμε για 12 λεπτά.

Γέμιση: Σε ένα ταψάκι βάζουμε την κολοκύθα και την ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να μαλακώσει τελείως, για περίπου 15-20 λεπτά. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το σύγκλινο σε ελάχιστο λάδι. Μόλις γίνουν τραγανά τα κομμάτια, προσθέτουμε το δενδρολίβανο και αποσύρουμε. Λιώνουμε την κολοκύθα με ένα πιρούνι και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τα αβγά, τη γραβιέρα και το σύγκλινο με το δενδρολίβανο. Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Γεμίζουμε με το μείγμα την προψημένη ζύμη. Ψήνουμε την τάρτα στον φούρνο για 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.




ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ