Μπακαλιάρος στον φούρνο με αγκινάρες

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20΄     
ΨΗΣΙΜΟ: 30΄    
ΑΝΑΜΟΝΗ: 10΄ - 15΄

ΚΟΣΤΟΣ: €4,60  η μερίδα

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Μπακαλιάρος στον φούρνο με αγκινάρες
Υλικά
8 αγκινάρες, καθαρισμένες και κομμένες στα 6 ή στα 8
χυμός από 2 λεμόνια
χυμός από 2 πορτοκάλια
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
150 ml έ.π. ελαιόλαδο
250 ml ζωμός λαχανικών, σπιτικός ή ψυγείου
800 γρ. μπακαλιάρος, ξαρμυρισμένος,
κομμένος σε κομμάτια
αλάτι & πιπέρι




Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C (στον αέρα). Σε ένα μπολ ρίχνουμε τις αγκινάρες, τον χυμό των εσπεριδοειδών, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και το λάδι και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα ταψί στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα, περιχύνουμε με τον ζωμό και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 20 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και τοποθετούμε τον μπακαλιάρο πάνω από τις αγκινάρες. Με ένα κουτάλι περιχύνουμε τον μπακαλιάρο με το ζουμί από το ταψί. Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 180°C και ψήνουμε για 10-15 λεπτά ακόμη. Αποσύρουμε, αφήνουμε να χλιάνει για 10-15 λεπτά και σερβίρουμε.




TIP: Μπορείτε να προσθέσετε και επιπλέον λαχανικά της αρεσκείας σας (π.χ. καρότα σε ροδέλες ή πατάτες).




ΑΡΜΟΝΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ: Η μεταλλική αιχμηρότητα του Ασύρτικου, όπως εκφράζεται στη Σαντορίνη ΠΟΠ του Οινοποιείου Χατζηδάκη, πιστεύουμε ότι θα αντιμετωπίσει με επιτυχία την ιδιόρρυθμη γεύση της αγκινάρας. Α.Ν.Α.






ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ