Βελούδινη κρύα σούπα από βλίτα με γιαούρτι & σουτζούκι

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15΄  
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 3΄    
ΑΝΑΜΟΝΗ: 30΄    
ΚΟΣΤΟΣ: €1,90 η μερίδα 

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Βελούδινη κρύα σούπα από βλίτα με γιαούρτι & σουτζούκι
Υλικά
½ κιλό βλίτα
300 ml νερό
6 φέτες ψωμί του τοστ, χοντροκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
10 φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου
40 ml έ.π. ελαιόλαδο
200 γρ. γιαούρτι (κατά προτίμηση πρόβειο), στραγγιστό
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
2-3 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
150 γρ. σουτζούκι, σε λεπτές φέτες
αλάτι & πιπέρι




Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό με μια πρέζα αλάτι σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τα βλίτα και τα ζεματίζουμε για περίπου 1 λεπτό. Στραγγίζουμε πολύ καλά σε σουρωτήρι ή με τρυπητή κουτάλα και χτυπάμε τα βλίτα στο μούλτι μαζί με το ψωμί, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον δυόσμο, το λάδι, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να πολτοποιηθούν και να αποκτήσουν βελούδινη υφή. Βάζουμε τη σούπα στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να κρυώσει καλά. Προσθέτουμε το μισό γιαούρτι, τον χυμό και τον άνηθο και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σε ένα μικρό ταψί τοποθετούμε το σουτζούκι και ψήνουμε στο γκριλ, στη μεσαία σχάρα, για 1 λεπτό από κάθε πλευρά. Σερβίρουμε την παγωμένη σούπα σε μπολ και γαρνίρουμε με 1 κ.σ. γιαούρτι στο κέντρο και το σουτζούκι.




TIP: Για ευκολία και καλύτερο αποτέλεσμα, πολτοποιήστε τα υλικά σε δόσεις.
Εναλλακτικά, ψήστε το σουτζούκι σε αντικολλητικό τηγάνι ή γκριλιέρα.



ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ