Καυτερή σούπα με μπρόκολο, γιαούρτι & δυόσμο


ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10΄    
ΒΡΑΣΙΜΟ: 25΄     
ΚΟΣΤΟΣ: € 0,60 η μερίδα

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΑΠΌ ΤΗΝ BLOGGER SOUMADA SOU (ΛΥΓΕΡΗ ΓΑΪΤΗ)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Καυτερή σούπα με μπρόκολο, γιαούρτι & δυόσμο 
Υλικά
4 κούπες μπρόκολο, χωρίς τα κοτσάνια, κομμένο σε μπουκετάκια
4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια, χοντροκομμένα 
2 κ.σ. κάρι
½-1 κ.σ. κουρκουμά
½ λίτρο ζωμός κότας, σπιτικός, ψυγείου ή από βιολογικό κύβο
1 μικρή σκελίδα σκόρδο
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, τα φύλλα, ψιλοκομμένα ή 1 κ.γ. ξερό, τριμμένο
¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν (ή τσίλι σε σκόνη)
αλάτι




Εκτέλεση: Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, για 5-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε το σκόρδο, το μισό κάρι και τον κουρκουμά και ανακατεύουμε καλά για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το μπρόκολο και τον ζωμό (ίσα να σκεπαστούν τα λαχανικά) και ανακατεύουμε ελαφρά. Σκεπάζουμε με το καπάκι και βράζουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά. Αποσύρουμε και πολτοποιούμε. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, τον δυόσμο, το πιπέρι καγιέν (ή το τσίλι) και αλατίζουμε. Ανακατεύουμε καλά με μεγάλο κουτάλι.Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, χλιαρή ή κρύα με μια κουταλιά από το μείγμα γιαουρτιού στη μέση.




TIPS: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα κοτσάνια του μπρόκολου, αρκεί να τα καθαρίσετε καλά από το σκληρό εξωτερικό κομμάτι.
Για ακόμη πιο πυκνή υφή, προσθέστε στα υλικά μία χοντροκομμένη πατάτα.
Εναλλακτικά, αντί για γιαούρτι μπορείτε να γαρνίρετε τη σούπα με γάλα καρύδας.




ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ