ΨΗΤΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΜΕ ΣΥΓΚΛΙΝΟ & ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20΄   
ΨΗΣΙΜΟ: 50΄   
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 2΄     
ΑΝΑΜΟΝΗ: 20΄
ΚΟΣΤΟΣ: 3,80 η μερίδα

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΨΗΤΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΜΕ ΣΥΓΚΛΙΝΟ & ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ
Υλικά
4 παντζάρια μετρίου μεγέθους
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 φλ. κατσικίσιο τυρί
2 αβοκάντο, σε κύβους
¼ φλ. έ.π. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
150 γρ. σύγκλινο Μάνης, σε μικρούς κύβους
ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
½ ματσάκι φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
αλάτι & πιπέρι




Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (στον αέρα). Πασπαλίζουμε τα παντζάρια με μπόλικο αλάτι, τα τυλίγουμε ένα ένα σε αλουμινόχαρτο, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στον φούρνο για 45-50 λεπτά. Ανοίγουμε με προσοχή τα αλουμινόχαρτα και αφήνουμε τα παντζάρια να κρυώσουν για 5-10 λεπτά. Με ένα μαχαίρι τα ξεφλουδίζουμε, τα κόβουμε σε φέτες ή κύβους και τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ, μαζί με το κρεμμύδι, το τυρί και το αβοκάντο. Ανακατεύουμε καλά με ένα μεγάλο κουτάλι. Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο και το σύγκλινο για 2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα, τον χυμό λεμονιού και τον βασιλικό. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για 5-10 λεπτά και το ρίχνουμε στο μπολ με τα παντζάρια και τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.




TIPS: Για να σιγουρευτείτε ότι τα παντζάρια έχουν ψηθεί, τρυπήστε με ένα μυτερό μαχαίρι μέχρι το κέντρο τους. Αν είναι μαλακό, είναι έτοιμα.
Αν δεν βρείτε ή δεν σας αρέσει το σύγκλινο Μάνης, αντικαταστήστε το με απάκι, σύγλινο Κρήτης ή λούντζα.



ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ