ΑΜΠΕΛΟΦΑΣΟΥΛΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ, ΒΑΣΙΛΙΚΟ & ΦΕΤΑ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30΄   
ΒΡΑΣΙΜΟ: 15΄     
ΑΝΑΜΟΝΗ: 10΄
ΚΟΣΤΟΣ: 2,80€

ΣΥΝΤΑΓΗ: MIXAΛΗΣ ΝΤΟΥΝΕΤΑΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΑΜΠΕΛΟΦΑΣΟΥΛΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ, ΒΑΣΙΛΙΚΟ & ΦΕΤΑ
Υλικά
800 γρ. αμπελοφάσουλα, καθαρισμένα
280 ml έ.π. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
8 λιαστές ντομάτες, σε λωρίδες
6 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού, ψιλοκομμένα
1 μεγάλη ντομάτα (περίπου 280 γρ.), σε κυβάκια 1 εκ., ή ντοματίνια, κομμένα στα 2 ή στα 4
250 γρ. φέτα, σε κυβάκια 2 εκ.
70 ml ξίδι
αλάτι & πιπέρι




Εκτέλεση
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κ.σ. λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε τα αμπελοφάσουλα, τα καλύπτουμε με ζεστό νερό, σκεπάζουμε με το καπάκι και βράζουμε για περίπου 15 λεπτά. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί για να κρυώσουν γρήγορα και τα αφήνουμε 10 λεπτά. Ρίχνουμε τα φασολάκια σε ένα μεγάλο μπολ, μαζί με τις λιαστές ντομάτες, τον βασιλικό, τη φρέσκια ντομάτα, τη φέτα, το υπόλοιπο λάδι, το ξίδι και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.




TIP: Βράστε τα φασολάκια ακριβώς 15 λεπτά, ώστε να διατηρηθούν τραγανά (al dente) και να μη λιώσουν.
Αν θέλετε να σερβίρετε τη σαλάτα την επόμενη ημέρα, βράστε τα φασολάκια, σουρώστε τα και φυλάξτε τα στο ψυγείο, ώστε να φτιάξετε τη σαλάτα λίγο πριν από το σερβίρισμα.




ΑΡΜΟΝΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ: Η παρουσία του ωμού ξιδιού νοστιμίζει μεν τα φασολάκια, θα ταλαιπωρήσει όμως οποιοδήποτε κρασί βρεθεί δίπλα τους. Οπότε, αν θέλετε να πιείτε κάτι, προτιμήστε μια δροσερή μπίρα! Α.Ν.Α.





ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ