ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ, ΤΟΝΟ & ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ


ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30΄    
ΨΗΣΙΜΟ: 20΄  
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 15΄     
ANAMONH: 10΄

ΣΥΝΤΑΓΗ: MIXAΛΗΣ ΝΤΟΥΝΕΤΑΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ, ΤΟΝΟ & ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Υλικά
600 γρ. φασολάκια, καθαρισμένα
1 πράσινη πιπεριά, σε λεπτές φέτες
1 μέτριο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
2 μεγάλες ντομάτες, κομμένες κυδωνάτες ή 20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
2 μέτριες πατάτες, βρασμένες
300 ml έ.π. ελαιόλαδο
100 ml ξίδι
4 αβγά, βρασμένα σφιχτά, σε φέτες
24 μαύρες ελιές
4 κ.σ. κάππαρη
αλάτι & πιπέρι

ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΝΟ
600 γρ. φιλέτο τόνου,
σε χοντρές φέτες
4 κ.σ. σάλτσα σόγιας
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
1/4 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
1/4 κ.γ. καυτερή πάπρικα
αλάτι & πιπέρι




Εκτέλεση
ΤΟΝΟΣ: Βάζουμε τα φιλέτα του τόνου σε ένα μεγάλο μπολ και από πάνω ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να μαριναριστούν για ½ ώρα.
ΣΥΝΘΕΣΗ: Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα φασολάκια και τα βράζουμε για περίπου 15 λεπτά. Με τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε και τα απλώνουμε σε ταψί για να κρυώσουν γρήγορα και τα αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα φασολάκια, την πιπεριά, το κρεμμύδι, τις ντομάτες, τις πατάτες, τα 250 ml λάδι, τα 2/3 του ξιδιού, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε σε μια πιατέλα. Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε τα αβγά, το υπόλοιπο λάδι και το υπόλοιπο ξίδι και ανακατεύουμε απαλά. Στραγγίζουμε καλά τον τόνο, τον βάζουμε σε ένα ταψί και τον ψήνουμε στο γκριλ, στη μεσαία σχάρα, για 8-10 λεπτά από κάθε πλευρά. Βάζουμε τις φέτες του τόνου πάνω στη σαλάτα και γαρνίρουμε με τα αβγά, τις ελιές και την κάππαρη.




TIP: Ένας ακόμη γρήγορος τρόπος για να κρυώσετε τα φασολάκια είναι να τα σουρώσετε σε σουρωτήρι και να τα ξεπλύνετε με άφθονο κρύο νερό. Έτσι, όμως, θα χάσουν αρκετή από τη γεύση τους, γι’ αυτό είναι προτιμότερο να τα απλώσετε σε ένα ταψί. 
Μπορείτε να ψήσετε τον τόνο μέτρια, για να μη στεγνώσει, αλλά να παραμείνει ζουμερός.




ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ