Μπρόκολο & κουνουπίδι φούρνου


ΓΙΑ 6-8 AΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10΄     
ΨΗΣΙΜΟ: 20΄     
ΚΟΣΤΟΣ: €0,50 η μερίδα

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΝΑΝΑ ΔΑΡΕΙΩΤΗ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Μπρόκολο & κουνουπίδι φούρνου
Υλικά
1 μικρό κουνουπίδι
3 φούντες μπρόκολο
4-5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
2 φιλέτα αντσούγιας, λιωμένα
1 καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
αλάτι & πιπέρι
χυμός από 1 λεμόνι




Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (στον αέρα). Κόβουμε το κουνουπίδι και το μπρόκολο σε μικρές φουντίτσες. Ανακατεύουμε το λάδι με τα φιλέτα αντσούγιας και την πιπεριά και έπειτα ανακατεύουμε καλά με το μπρόκολο και το κουνουπίδι. Απλώνουμε σε ένα ταψί, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 20 λεπτά, ώστε να μείνουν τραγανά. Περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.




TIP: Περιορίστε την ποσότητα στον χυμό λεμονιού αν σας φαίνεται πολύ λεμονάτο.







ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ