Λαχανικά εποχής

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15΄     
ΨΗΣΙΜΟ: 20΄    
ΑΝΑΜΟΝΗ; 5΄   
ΚΟΣΤΟΣ: €2,60 η μερίδα

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΤΟΥΝΕΤΑΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Λαχανικά εποχής
Υλικά
4 μέτρια πράσα, το λευκό μέρος, σε λεπτές ροδέλες
3-4 μέτρια καρότα, σε λεπτά μπαστουνάκια
1 μέτρια σελινόριζα, σε λεπτά μπαστουνάκια
2-3 μέτριες πατάτες, σε λεπτά μπαστουνάκια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο
χυμός από 1 λεμόνι
50 γρ. σπανάκι, τα φύλλα (κατά προτίμηση baby)
1 κ.γ. άνηθο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
½ ποτήρι λευκό ξηρό κρασί ή ζωμό κότας (ή λαχανικών), σπιτικό, ψυγείου ή από βιολογικό κύβο
αλάτι & πιπέρι




Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (στον αέρα ή στις αντιστάσεις). Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα πράσα, τα καρότα, τη σελινόριζα, τις πατάτες, τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Προσθέτουμε το λάδι, τον χυμό, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε 5 λεπτά να μαριναριστούν. Κόβουμε δύο μεγάλα κομμάτια λαδόκολλα και μοιράζουμε μέσα τα λαχανικά. Από πάνω βάζουμε το μισό σπανάκι και τον μισό άνηθο (στην κάθε λαδόκολλα) και περιχύνουμε με το κρασί (ή τον ζωμό). Κλείνουμε τις λαδόκολλες σαν φακέλους και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά. Αποσύρουμε, ανοίγουμε τις λαδόκολλες και σερβίρουμε αμέσως.




TIPS: Εναλλακτικά, μπορείτε να κόψετε τα λαχανικά κυδωνάτα, αλλά λεπτά (όπως τις τηγανητές πατάτες).
Για να μην ανοίξουν τα πακέτα σας, κολλήστε τις ενώσεις με μια αλευρόκολλα που θα φτιάξετε ανακατεύοντας σε ένα μπολάκι 1 κ.σ. αλεύρι και 3-4 κ.σ. νερό ή κλείστε τα σαν πουγκιά δένοντας με σπάγκο στο πάνω μέρος.
Συνοδεύστε τα με ένα λευκό ρύζι για ελαφρύ γεύμα ή σερβίρετέ τα με ψητό ψάρι, κρέας ή κοτόπουλο.




ΑΡΜΟΝΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ: Λευκό ξηρό κρασί, που συνδυάζει ζωντάνια, υπόσταση, διάρκεια αλλά και ντελικάτα αρώματα, όπως η Ρομπόλα Κεφαλληνίας ΠΟΠ Cellar Selection της εταιρείας Gentilini.  Α.Ν.Α.








ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ