Πιλάφι στη φόρμα

ΓΙΑ 6-8 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15΄    
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 10΄     
ΨΗΣΙΜΟ: 15΄ - 20΄   
ΚΟΣΤΟΣ: € 1,50 η μερίδα

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΣΟΥΛΑ ΜΠΟΖΗ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Πιλάφι στη φόρμα
Υλικά
2 ποτήρια ρύζι για πιλάφι
4 ποτήρια ζωμό κοτόπουλου
αλάτι & πιπέρι
2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
3 φύλλα παραδοσιακής πίτας
1 χούφτα φιστίκια Αιγίνης, ψημένα και ανάλατα, χοντροκομμένα
1 χούφτα αμύγδαλα, ψημένα και ανάλατα, χοντροκομμένα




Εκτέλεση
Πλένουμε το ρύζι με ζεστό νερό και το στραγγίζουμε. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τον ζωμό με το αλατοπίπερο και το βούτυρο. Ρίχνουμε το ρύζι, κατεβάζουμε τη φωτιά στο 1 και το ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να απορροφήσει τελείως τα υγρά και να δημιουργηθούν τρύπες στην επιφάνειά του. Αποσύρουμε το ρύζι από τη φωτιά, βάζουμε μια πετσέτα από πάνω και κλείνουμε το καπάκι. Κόβουμε τα φύλλα της πίτας σε κορδέλες φάρδους 3 εκ. Βουτυρώνουμε μια φόρμα και απλώνουμε τις κορδέλες σχηματίζοντας τετράγωνα 2 x 2 εκ. Πασπαλίζουμε τα κενά με φιστίκια Αιγίνης και αμύγδαλα. Αδειάζουμε μέσα το πιλάφι και κλείνουμε με κορδέλες πίτας από πάνω. Αλείφουμε με ελάχιστο βούτυρο. Ψήνουμε στους 180°C, μέχρι να ροδίσουν οι κορδέλες της ζύμης. Βγάζουμε τη φόρμα από τον φούρνο, την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε αμέσως. 





ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ