Ρώσικη σαλάτα

ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ (περίπου 500 γρ.)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15΄    
ΑΝΑΜΟΝΗ: 1 ώρα     
ΚΟΣΤΟΣ: € 1 η μερίδα

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Ρώσικη σαλάτα
Υλικά
4 πατάτες, βρασμένες, σε κυβάκια
3 καρότα, βρασμένα, σε κυβάκια + 1 σε ροδέλες για το γαρνίρισμα
3 αγγουράκια τουρσί, σε κυβάκια
½ φλ. αρακά, βρασμένο
100 γρ. χοιρινό ζαμπόν, ψιλοκομμένο 
4 αβγά, βρασμένα, χωρισμένα και ψιλοκομμένα  
1 φλ. μαγιονέζα + 2-3 κ.σ. για το γαρνίρισμα
αλάτι & πιπέρι
1 κ.γ. ξίδι από κρασί
2 κ.σ. κάππαρη για το γαρνίρισμα




Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τις πατάτες, τα καρότα, τα αγγουράκια, τον αρακά, το ζαμπόν, τα ασπράδια και τη μαγιονέζα (1 φλ.). Με μεγάλο κουτάλι ανακατεύουμε καλά. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το ξίδι. Ανακατεύουμε λίγο ακόμη, σκεπάζουμε με μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο για τουλάχιστον 1 ώρα. Με ένα κουτάλι απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια την υπόλοιπη μαγιονέζα και διακοσμούμε με το βρασμένο καρότο, την κάππαρη και τους κρόκους.




TIPS: Αντικαταστήστε το ζαμπόν με βρασμένο κοτόπουλο ή βρασμένες γαρίδες.
Για επιπλέον γεύση και χρώμα, προσθέστε στα υλικά 1-2 βρασμένα παντζάρια, σε κυβάκια. 



ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ