Ζύμη για πίτσα: Με καλαμποκάλευρο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10΄     
ΨΗΣΙΜΟ: 10΄-20΄    
ΑΝΑΜΟΝΗ: 40΄-60΄

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Ζύμη για πίτσα: Με καλαμποκάλευρο
Υλικά
300 γρ. καλαμποκάλευρο
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. αλάτι
140 ml νερό
1½ κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο




Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με μεγάλο κουτάλι. Προσθέτουμε το νερό και το λάδι, ανακατεύουμε με τα χέρια και ζυμώνουμε για 5-7 λεπτά, μέχρι η ζύμη μας να γίνει λεία και ελαστική. Τη χωρίζουμε σε 2 μπάλες και τις τοποθετούμε σε ένα φαρδύ και βαθύ σκεύος, τις σκεπάζουμε με μια βαμβακερή πετσέτα και τις αφήνουμε για 40-60 λεπτά, να φουσκώσουν. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C (στις αντιστάσεις). Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τον πάγκο της κουζίνας και την κάθε μπάλα ζύμης και τις ανοίγουμε μία μία πατώντας ελαφρά με τα χέρια ή τον πλάστη. Στρώνουμε στα ταψιά, απλώνουμε τα υλικά της αρεσκείας μας και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.



ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ