Βιεννέζικα μπισκότα βουτύρου


ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 30 ΤΕΜΑΧΙΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20΄     
ΨΗΣΙΜΟ: 10΄    
ΑΝΑΜΟΝΗ: 10΄ - 15΄     
ΚΟΣΤΟΣ: € 0,10 το τεμάχιο

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΡΕΝΑ ΟΡΟΚΛΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
Βιεννέζικα μπισκότα βουτύρου
Υλικά
100 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη), σε θερμοκρασία δωματίου
2 πρέζες αλάτι (κατά προτίμηση ανθός αλατιού)
40 γρ. ζάχαρη άχνη
1 ασπράδι αβγού
½ λοβός βανίλιας, τα σποράκια, 2-3 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη
120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις




Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (στον αέρα). Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη) και το αλάτι και τα χτυπάμε με το σύρμα, σε μεσαία ταχύτητα, για 5-10 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και όταν ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά ρίχνουμε το ασπράδι και τη βανίλια. Ρίχνουμε το αλεύρι κουταλιά κουταλιά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να δημιουργηθεί μια λεία ζύμη. Τη βάζουμε σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής με μεσαία μύτη (κατά προτίμηση αστέρι). Σε 2 ρηχά ταψιά στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και κάνουμε με το κορνέ στρογγυλά μπισκότα (ή ό,τι άλλο σχήμα επιθυμούμε) διαμέτρου 3-4 εκ. Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Αφήνουμε για 10-15 λεπτά να κρυώσουν και σερβίρουμε.







ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ