Πίτσα με σαλάμι Λευκάδος, φέτα & καυτερή πιπεριά

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15΄    
ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ: 10΄     
ΨΗΣΙΜΟ: 10΄-12΄     
ΚΟΣΤΟΣ: €5,50 η κάθε πίτσα

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ ΚΩΣΤΑΚΟΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΜΕ ΣΑΛΑΜΙ ΛΕΥΚΑΔΟΣ, ΦΕΤΑ & ΚΑΥΤΕΡΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
Υλικά
1 δόση βασική ζύμη
80 ml έ.π. ελαιόλαδο + 1 κ.σ. επιπλέον (για την πιπεριά)
4 κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
2 φλ. βασική σάλτσα
25 λεπτές φέτες σαλάμι Λευκάδος
300 γρ. μαλακή φέτα
1 καυτερή πιπερίτσα (τσίλι)
½ ματσάκι φρέσκια ρόκα, τα φύλλα
αλάτι & πιπέρι




Εκτέλεση
Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 5-10 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα αποσύρουμε, τα ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C-230°C (στις αντιστάσεις). Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τον πάγκο της κουζίνας, ανοίγουμε τη ζύμη πατώντας ελαφρά με τα χέρια ή τον πλάστη. Στρώνουμε στα ταψιά και απλώνουμε τη σάλτσα. Από πάνω αραδιάζουμε το σαλάμι και τη φέτα. Ψήνουμε για 10-12 λεπτά. Στο μούλτι χτυπάμε την καυτερή πιπεριά με 1 κ.σ. λάδι και ραντίζουμε τη ρόκα. Βγάζουμε την πίτσα από τον φούρνο, προσθέτουμε τη ρόκα, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και σερβίρουμε.




ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ