ΡΟΔΙΤΙΚΑ ΠΙΤΑΡΟΥΔΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙ & ΚΥΜΙΝΟ, ΣΕ ΦΥΛΛΑ ΡΟΚΑΣ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15΄
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 6΄
ΚΟΣΤΟΣ: € 1,80 η μερίδα

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΤΟΥΝΕΤΑΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΡΟΔΙΤΙΚΑ ΠΙΤΑΡΟΥΔΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΑΙ ΚΥΜΙΝΟ, ΣΕ ΦΥΛΛΑ ΡΟΚΑΣ
Υλικά
½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις, σταρένιο
½ κούπα αλεύρι ολικής αλέσεως
1-2 κ.γ. κύμινο
½ κούπα νερό, χλιαρό
2 ξερά κρεμμύδια, μεγάλα, τριμμένα
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
αλάτι & πιπέρι
1-1½ κούπα έ.π. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ:
12 ντοματίνια, κομμένα στα 2
½ ματσάκι ρόκα
αλάτι
2-3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο




Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τα αλεύρια και το κύμινο. Ρίχνουμε το νερό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι ή με το χέρι, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να δημιουργηθεί ένας παχύρρευστος πολτός. Σε φαρδύ τηγάνι ρίχνουμε λάδι μέχρι η στάθμη να φτάσει 1,5-2 εκ. Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθούν τα περιττά λάδια. Τα σερβίρουμε ζεστά ή χλιαρά γαρνίροντας με φύλλα ρόκας και ντοματίνια ραντισμένα με λίγο ελαιόλαδο.




TIP: Αν δεν έχετε ή δεν σας αρέσει το αλεύρι ολικής αλέσεως, αντικαταστήστε το με αλεύρι για όλες τις χρήσεις.




ΑΡΜΟΝΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ: Μεζέδες πιο πολύ, παρά κυρίως πιάτα, οι περισσότεροι κεφτέδες αναζητούν ένα λευκό ξηρό κρασί, με κοφτερή οξύτητα, που θα «σπάσει» την αίσθηση του τηγανητού. Θα μας άρεσε ο Θαλασσίτης (Σαντορίνη ΠΟΠ) από τη Γαία Οινοποιητική. Όταν, όμως, στη συνταγή συμμετέχει ντομάτα, όπως στην περίπτωση των χταποδοκεφτέδων, τότε η επιλογή μας μπορεί να στραφεί σ’ ένα ξηρό ροζέ, με καλή οξύτητα και γεμάτη γεύση, όπως το Ροζέ του Φεγγαριού, της Στροφιλιάς, από νεμεάτικο Αγιωργίτικο. Α.Ν.Α.


ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ