ΤΥΡΕΝΙΑ ΑΒΓΟΨΩΜΑ


ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:5΄
ΨΗΣΙΜΟ: 10-15΄

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΝΑΝΑ ΔΑΡΕΙΩΤΗ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΤΥΡΕΝΙΑ ΑΒΓΟΨΩΜΑ

Υλικά
4 στρογγυλά ατομικά ψωμάκια
4 αβγά
4 κ.γ. κατίκι
8 ντοματίνια τσέρι, κομμένα στη μέση
4 κ.σ. (50 γρ.) τυρί κίτρινο τριμμένο 
μαϊντανός, ψιλοκομμένος
αλάτι & πιπέρι




Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Καλύπτουμε ένα ταψί με λαδόκολλα για να μην κολλήσουν τα ψωμάκια.
Κόβουμε το «καπάκι» από κάθε ψωμάκι κρατώντας το στην άκρη. Αφαιρούμε την περισσότερη ψίχα από το εσωτερικό τους χωρίς να τρυπήσουμε την κόρα και πιέζοντας με τα δάχτυλα δημιουργούμε μια λακκούβα.
Βάζουμε από 1 κουταλιά κατίκι μέσα σε κάθε ψωμάκι. Σπάμε από 1 αβγό, μοιράζουμε τα ντοματίνια, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και τον μαϊντανό. Αν σας χυθεί λίγο αβγό απέξω, μη στενοχωρηθείτε. Αλατοπιπερώνουμε και κλείνουμε με τα καπάκια. Βάζουμε τα ψωμάκια στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 10-15 λεπτά ανάλογα με το πόσο σφιχτό θέλουμε το αβγό. Σερβίρουμε τα ψωμάκια ζεστά με πράσινη σαλάτα και έχουμε ένα πλήρες γεύμα.


ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ