Φασόλια μαυρομάτικα με χορταρικά & ταχίνι

ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20΄    
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 40΄ - 45΄
ΚΟΣΤΟΣ: €0,70 η μερίδα

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΝΑΝΑ ΔΑΡΕΙΩΤΗ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Φασόλια μαυρομάτικα με χορταρικά & ταχίνι
Υλικά
½ κιλό φασόλια μαυρομάτικα
1-2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
250 γρ. σέσκουλα
250 γρ. σπανάκι
½ ματσάκι σέλινο (προαιρετικά)
αλάτι & πιπέρι
2 κ.σ. ταχίνι
χυμός από 2 λεμόνια




Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα μουσκεύουμε τα φασόλια αποβραδίς σε άφθονο νερό και το πρωί τα σουρώνουμε. Βράζουμε τα φασόλια για 15-20 λεπτά και αλλάζουμε το νερό. Βάζουμε τόσο νερό ώστε να καλύπτει τα φασόλια, αλλά όχι περισσότερο για να μη βγει το φαγητό σούπα. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε και τα χορταρικά, χοντροκομμένα, και αλατοπιπερώνουμε. Όταν είναι σχεδόν έτοιμα, λιώνουμε το ταχίνι σε λίγο χλιαρό νερό, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιών και ρίχνουμε λίγο λίγο ζωμό από τα φασόλια, χτυπώντας το μείγμα με πιρούνι ή με αβγοδάρτη. Περιχύνουμε με το μείγμα τα φασόλια και ανακινούμε την κατσαρόλα ώστε να πάει παντού. Αφήνουμε το φαγητό να πάρει 2-3 βράσεις. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.




TIP: Προσθέστε 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας για την κοκκινιστή εκδοχή του φαγητού.





ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ