Μύδια πικάντικα

ΓΙΑ 6 AΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10΄  
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 7΄       
ΚΟΣΤΟΣ: €0,90 η μερίδα 

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΙΚΑΛΙΑΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Μύδια πικάντικα
Υλικά
1 κιλό μύδια, καθαρισμένα
½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο
½ πράσο, το λευκό μέρος, σε λεπτές ροδέλες
½ καυτερή πράσινη πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη
1 κ.σ. μουστάρδα
1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
1 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
1 κ.σ. καυτερό μπούκοβο
χυμός από ½ λεμόνι




Εκτέλεση
Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το λάδι και σοτάρουμε τα μύδια, το πράσο και την πιπεριά για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ και σκεπάζουμε με καπάκι. Βράζουμε για 2-3 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη), το μπούκοβο και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.




ΑΡΜΟΝΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ: Με εξαίρεση τον μαρινάτο ξιφία, όπου η παρουσία του ξιδιού θα δυσκολέψει οποιοδήποτε κρασί –ένα δροσερό τσίπουρο ή και ένα ούζο είναι καλή ιδέα για το ξεκίνημα–, τα υπόλοιπα πιάτα θα μπορούσαν να ταιριάξουν καλά με ένα δυνατό λευκό ξηρό κρασί, με τονισμένη οξύτητα, που θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά ακόμη και την καυτερή πιπεριά. Δοκιμάστε τον Θαλασσίτη (Σαντορίνη ΠΟΠ) της Γαίας Οινοποιητικής. Α.Ν.Α.



ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ