Σκορδαλιά με καρύδια & μαϊντανό

ΓΙΑ 4-5 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20΄    
ΚΟΣΤΟΣ: €0,70 η μερίδα 

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΝΑΝΑ ΔΑΡΕΙΩΤΗ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Σκορδαλιά με καρύδια & μαϊντανό
Υλικά
½ καρβέλι μπαγιάτικο ψωμί (την ψίχα)
αλάτι
3-4 κ.σ. ξίδι από κρασί
4-5 σκελίδες σκόρδου
2/3 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
50 γρ. καρυδόψιχα
1-2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο




Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη μουσκεύουμε το ψωμί και το στύβουμε καλά με τα χέρια. Το «σπάμε» σε ψίχουλα. Βάζουμε στο μπλέντερ λίγο αλάτι, το ξίδι και το σκόρδο και τα χτυπάμε έως ότου γίνουν πολτός. Μεταφέρουμε τον πολτό σε ένα μπολ ή μεγάλο γουδί και προσθέτουμε το ψωμί. Ανακατεύουμε και αρχίζουμε σταδιακά να ρίχνουμε το ελαιόλαδο, σε ροή κλωστής, δουλεύοντας με αβγοδάρτη ή γουδοχέρι. Βάζουμε τα καρύδια στο μπλέντερ και τα ψιλοκόβουμε (να μη γίνουν σκόνη). Τα προσθέτουμε στη σκορδαλιά και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.




TIPS: Δοκιμάστε την ένταση των υλικών στη σκορδαλιά και αυξήστε αν χρειάζεται το αλάτι, το ξίδι ή τα καρύδια.
Εάν αποφασίσετε να κάνετε τη σκορδαλιά στο μπλέντερ, χρησιμοποιήστε τη μεσαία ταχύτητα και μην αφήσετε τα υλικά σας να λιώσουν υπερβολικά.



ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ