Πράσα σοτέ

ΓΙΑ 6-8 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10΄    
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 25΄     
ΚΟΣΤΟΣ: €0,50 η μερίδα

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΝΑΝΑ ΔΑΡΕΙΩΤΗ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Πράσα σοτέ
Υλικά
5-6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
4 πράσα, σε λοξές ροδέλες
½ λίτρο ζωμός κότας
4 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
2 κ.σ. κουκουνάρι
χυμός από 1 λεμόνι




Εκτέλεση
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, τα πράσα και αλατοπιπερώνουμε. Μόλις αρχίσουν να γυαλίζουν και να μαλακώνουν, σε 5-6 λεπτά, ρίχνουμε τον ζωμό και τις ντομάτες και ανακατεύουμε. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν τα πράσα και να πιουν τα υγρά, περίπου 15 λεπτά. Ρίχνουμε το κουκουνάρι και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε απαλά, αφήνουμε για 2-3 λεπτά στη φωτιά και αποσύρουμε.






ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ