Μοσχαράκι κρασάτο

ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30΄    
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 45΄ - 50΄  
ΚΟΣΤΟΣ: € 1,90 η μερίδα

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Μοσχαράκι κρασάτο
Υλικά
800 γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο, σε κύβους (πλευρά: 2,5 εκ.)
4-5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.σ. αλεύρι
350 ml κόκκινο ξηρό κρασί
1 ποτήρι ζωμό βοδινού (σπιτικό ή από βιολογικό κύβο)
αλάτι & πιπέρι
4 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
300 γρ. σουσάμι, καβουρντισμένο, για το πασπάλισμα
ξυλάκια για σουβλάκια, για το σερβίρισμα




Εκτέλεση
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερό) για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το κρέας, τον πελτέ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμη. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να διαλυθεί. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, χαμηλώνουμε τη φωτιά (από δυνατή σε χαμηλή), σκεπάζουμε και προσθέτουμε τον ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για περίπου 30-40 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το κρέας. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και ανακατεύουμε. Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα το κρέας και το βάζουμε σε ένα μπολ ή πιατέλα. Σερβίρουμε το φαγητό (κρέας, σάλτσα, σουσάμι) σε τρία ξεχωριστά σκεύη (πιατέλα, μπολ, μικρότερο μπολ) πλάι στα ξυλάκια ώστε οι καλεσμένοι να βουτούν το κρέας στη σάλτσα και κατόπιν στο σουσάμι.




TIP: Εναλλακτικά, περάστε μερικά κομμάτια κρέατος σε κάθε ξυλάκι, πασπαλίστε τα με σουσάμι και σερβίρετε.  




ΑΡΜΟΝΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ: Θα χρειαστείτε ένα κόκκινο ξηρό για να συνοδεύσετε το μοσχαράκι. Δοκιμάστε την κλασική Ραψάνη της εταιρείας Τσάνταλη, που ισορροπεί ανάμεσα στη δύναμη και στην κομψότητα.







ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ