Φύλλο κανταΐφι με μοτσαρελάκια & φιστίκια Αιγίνης  αλ πέστο


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20΄     
ΨΗΣΙΜΟ: 20΄     
ΚΟΣΤΟΣ: €3 η μερίδα

ΣΥΝΤΑΓΗ: TWOMINUTES ANGIE
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Φύλλο κανταΐφι με μοτσαρελάκια & φιστίκια Αιγίνης  αλ πέστο
Υλικά
8 μικρά μοτσαρελάκια (μπουκιές), στραγγισμένα
250 γρ. φύλλο κανταΐφι
3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη

Για το πέστο
½ κούπα φιστίκι Αιγίνης (ωμή ανάλατη ψίχα) 
½ κούπα έ.π. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ρόκα, ψιλοκομμένη
αλάτι & πιπέρι




Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Στεγνώνουμε τα μπαλάκια μοτσαρέλας με χαρτί κουζίνας. Με τα δάχτυλά μας ξεμπλέκουμε και αφρατεύουμε το κανταΐφι.
Τυλίγουμε κάθε μπαλάκι μοτσαρέλας δύο φορές, ώστε να καλυφθεί καλά το τυρί με το κανταΐφι. Αλείφουμε με πινέλο κάθε μπαλάκι με λίγο βούτυρο (ή μαργαρίνη). Ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να λιώσει η μοτσαρέλα.
Πέστο: Χτυπάμε στο μούλτι όλα τα υλικά μαζί, με προσοχή να μη γίνουν αλοιφή, αλλά να κρατάνε τα υλικά «στο δόντι».
Σερβίρουμε αμέσως τα κανταϊφομοτσαρελάκια και το πέστο στο πλάι σε ένα μπολάκι.




TIP: Τα μικρά μπαλάκια μοτσαρέλας λέγονται μποκοντσίνι (bocconcini), δηλαδή μπουκίτσες, αφού boccone σημαίνει μπουκιά. 




ΑΡΜΟΝΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ:  Λευκή ξηρή σαμπάνια (ή έστω ένα καλό αφρώδες). Α.Ν.Α.








ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ