Κρουασάν με παστουρμά & κασέρι

ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20΄     
ΨΗΣΙΜΟ: 45΄     
ΚΟΣΤΟΣ: € 2,80 η μερίδα

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ ΚΩΣΤΑΚΟΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Κρουασάν με παστουρμά & κασέρι
Υλικά
500 γρ. ζύμη για κρουασάν, σπιτική  ή έτοιμη
250 γρ. παστουρμάς
250 γρ. κασέρι, τριμμένο
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ, ψιλοκομμένα
½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αβγό, χτυπημένο
αλάτι & πιπέρι




Εκτέλεση
Με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε το τσιμένι (εξωτερικό στρώμα μπαχαρικών) από τον παστουρμά και τον κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον παστουρμά, το τυρί και τα ντοματάκια. Αλατοπιπερώνουμε καλά και ανακατεύουμε με μεγάλο κουτάλι.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (στον αέρα). Αλευρώνουμε ελαφρά τον πάγκο της κουζίνας και απλώνουμε επάνω τη ζύμη για κρουασάν. Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τη ζύμη σε ίσα τρίγωνα. Βάζουμε 1 κ.σ. από τη γέμιση στη φαρδιά πλευρά του κάθε τριγώνου, τυλίγουμε προς τη μύτη του και γυρνάμε ελαφρά προς τα μέσα τις άκρες. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και βάζουμε επάνω τα κρουασάν. Με ένα πινέλο τα αλείφουμε καλά με το αβγό και τα ψήνουμε για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τα σερβίρουμε αμέσως.




ΑΡΜΟΝΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ: Το Κτήμα Βογιατζή στο Βελβεντό μάς προσφέρει μια πολύ ενδιαφέρουσα κόκκινη επιλογή. Α. Ν. Α.



ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ