ΝΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10΄    
ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ: 6΄     
ΚΟΣΤΟΣ: €1,20 η μερίδα

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ


ΝΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ
Υλικά
200 γρ. ντομάτες σφιχτές, χωρίς σπόρια, ψιλοκομμένες
200 γρ. ντομάτες σφιχτές, χωρίς σπόρια, πολτοποιημένες (στο μούλτι)
180 γρ. κολοκυθάκια, χοντροτριμμένα στον τρίφτη
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
10 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
6-7 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
αλάτι & πιπέρι
260 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
300-500 ml έ.π. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα




Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τις ντομάτες, τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας παράλληλα το μείγμα με το χέρι ή με ένα μεγάλο κουτάλι μέχρι τα υλικά να ενωθούν καλά. Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι (στάθμη: περίπου 2 δάχτυλα) σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Αποσύρουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί για να απορροφηθούν τα περιττά λάδια. Σερβίρουμε τους ντοματοκεφτέδες ζεστούς πλάι σε γιαούρτι ανακατεμένο με λίγο μπούκοβο ή τυροκαυτερή.




TIPS: Αν θέλετε να δώσετε καυτερή γεύση στους κεφτέδες, προσθέστε λίγο μπούκοβο στο μείγμα.
Για να μειώσετε την έντονη οξύτητα της ντομάτας προσθέστε 1 κ.γ. ζάχαρη στο μείγμα.






ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ