ΣΟΛΟΜΟΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ & ΦΙΝΟΚΙΟ


ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15΄     
ΨΗΣΙΜΟ: 1 ώρα
ΚΟΣΤΟΣ: €4,90 η μερίδα

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΣΟΛΟΜΟΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ & ΦΙΝΟΚΙΟ
Υλικά
4 φέτες σολομού (περίπου 250 γρ. η καθεμία)
4 πατάτες, σε ροδέλες (πάχους 1-2 εκ.)
2 μέτρια κρεμμύδια, σε ροδέλες
2 φινόκιο, χωρίς το εσωτερικό κοτσάνι, σε φέτες
250 ml έ.π. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μουστάρδα
100 ml χυμός λεμονιού
½ ποτήρι του κρασιού νερό
ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο
¼ μάτσου μάραθο, ψιλοκομμένο
¼ μάτσου μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι & πιπέρι




Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (στον αέρα). Σε ένα μέτριο ταψί στρώνουμε τις πατάτες, τα κρεμμύδια και το φινόκιο. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το λάδι, τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού, το νερό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με σύρμα. Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για περίπου 35-40 λεπτά. Τοποθετούμε το ψάρι πάνω στα ψημένα λαχανικά και πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, το ξύσμα λεμονιού, τον μάραθο και τον μαϊντανό. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200°C και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμη.




TIP: Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε πέρκα ή κάποιο άλλο ψάρι (φρέσκο ή κατεψυγμένο), σε φέτες, της αρεσκείας σας.




ΑΡΜΟΝΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ: Λευκό ξηρό κρασί, με ζωηρή μύτη και ευγενικό στόμα, που διατηρεί όμως ικανοποιητικά αποθέματα οξύτητας, όπως η Μαντίνεια-Νασιάκος από την Οινοποιία Σεμέλη. Α.Ν.Α.





ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ