ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΚΟΥΣΚΟΥΣ & ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15΄     
ΨΗΣΙΜΟ: 8΄    
ΑΝΑΜΟΝΗ: 35΄     
ΚΟΣΤΟΣ: € 3,70 η μερίδα

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΚΟΥΣΚΟΥΣ & ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Υλικά
ΓIA TO KOYΣΚΟΥΣ
400 γρ. κουσκούς (ζυμαρικό), μέτριο
400 ml βραστό νερό
2 κολοκυθάκια, ψιλοκομμένα
2 ντομάτες, σε κυβάκια
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κίτρινη πιπεριά, σε κυβάκια
1 πιπεριά Φλωρίνης, σε κυβάκια
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι

ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ
700 γρ. φιλέτο κοτόπουλου από μπούτι, σε μικρές μπουκιές
4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
3 κ.σ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
αλάτι & πιπέρι
ξυλάκια για σουβλάκια, μουλιασμένα σε νερό




Εκτέλεση
KOYΣΚΟΥΣ: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το κουσκούς και το νερό, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη για 4΄-5΄, μέχρι το κουσκούς να απορροφήσει όλο το νερό. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τις ντομάτες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα μεγάλο κουτάλι. Σκεπάζουμε με το καπάκι και τοποθετούμε στο ψυγείο για 20΄-30΄, μέχρι να κρυώσει καλά.

ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το κοτόπουλο, το λάδι, τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε με τα χέρια μας ώστε να μαριναριστεί καλά. Στη συνέχεια περνάμε τα κομμάτια κοτόπουλου στα καλαμάκια. Ζεσταίνουμε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ψήνουμε τα καλαμάκια για περίπου 8΄, γυρνώντας τα συνεχώς (2΄ από κάθε πλευρά). Σερβίρουμε αμέσως μαζί με το κουσκούς.





ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ
Την επόμενη φορά σερβίρετε τα σουβλάκια κοτόπουλου με ψητά λαχανικά. Κόψτε τα σε φέτες (κολοκύθια, μελιτζάνες, ντομάτα, κρεμμύδι, πιπεριά), αλείψτε τα με λάδι, αλατοπιπερώστε και ψήστε τα στο γκριλ ή στην γκριλιέρα για 10 λεπτά από κάθε πλευρά. Ραντίζετε με λίγο μπαλσάμικο και σερβίρετε.




ΑΡΜΟΝΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ: Λευκό ξηρό κρασί, με εκφραστική μύτη, χωρίς την παρουσία ξύλου, αλλά με γεμάτη γεύση, όσο χρειάζεται για να μην καλυφθεί από το ζυμαρικό και το κοτόπουλο, όπως η Μαλαγουζιά από το Κτήμα Αβαντίς. Α.Ν.Α.



ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ