ΠΕΝΑΚΙ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΕΣΤΟ ΔΥΟΣΜΟΥ & ΠΕΚΟΡΙΝΟ


ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10΄    
MAΓΕΙΡΕΜΑ: 15΄     
KOΣΤΟΣ: € 3 η μερίδα

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΠΕΝΑΚΙ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΕΣΤΟ ΔΥΟΣΜΟΥ & ΠΕΚΟΡΙΝΟ
Υλικά
500 γρ. πενάκι ή πένες

ΓIA TO ΠΕΣΤΟ
½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο, τα φυλλαράκια
50 γρ. κουκουνάρι
100 ml έ.π. ελαιόλαδο

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
2 μικρά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
3 πιπεριές Φλωρίνης, σε λωρίδες
2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι
2 κ.σ. σουσάμι, καβουρντισμένο
160 γρ. πεκορίνο (Αγρινίου ή Αμφιλοχίας), χοντροτριμμένο




Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε ξεπλένοντας με άφθονο κρύο νερό.

ΠΕΣΤΟ: Στο μούλτι χτυπάμε τον δυόσμο, το κουκουνάρι, τα 100 ml λαδιού, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να πολτοποιηθούν και να ανακατευτούν καλά.


ΣΑΛΤΣΑ: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές για 2-3 λεπτά.


Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και το μείγμα δυόσμου (πέστο), ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με το σουσάμι και το πεκορίνο.





ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ
Την επόμενη φορά, αντικαταστήστε το πέστο δυόσμου με θρυμματισμένη φέτα (150 γρ.) και ψιλοκομμένα φυλλαράκια δυόσμου ή βασιλικού.




TIP: Λευκό ξηρό κρασί, με διακριτική παρουσία ξύλου στη μύτη και γεμάτο στόμα, όπως η Αρμύρα, το πολύ καλό Chardonnay, από το Κτήμα Σκούρα. Α.Ν.Α.


ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ