ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΚΡΟΥΣΤΑ


ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15΄   
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 4΄    
ANAMONH: 10΄
ΚΟΣΤΟΣ: € 4,10 η μερίδα 

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΚΡΟΥΣΤΑ
Υλικά
1 κιλό γαρίδες μετρίου μεγέθους
240 γρ. κορν φλάουρ
500 ml σόδα ή ανθρακούχο μεταλλικό νερό
αλάτι & πιπέρι
½ κ.γ. ξύσμα λάιμ, ακέρωτου
½ κ.γ. ξύσμα λεμονιού, ακέρωτου
½ κ.γ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο ή ξερό, τριμμένο
½ κ.γ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 λίτρο ηλιέλαιο




Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφαιρώντας τα ποδαράκια, το κεφάλι, την ουρά, το κέλυφος και το εντεράκι από τη ράχη τους. Τις πλένουμε καλά και τις στεγνώνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το κορν φλάουρ, τη σόδα, 1 κ.σ. αλάτι, 1 κ.γ. πιπέρι, το ξύσμα (λεμονιού και λάιμ), τον βασιλικό και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να δημιουργηθεί ένας παχύρρευστος χυλός, βουτάμε μέσα τις γαρίδες και τις αφήνουμε για 10 λεπτά. Σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε μία μία τις γαρίδες στο λάδι και τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Αποσύρουμε με τρυπητή κουτάλα και σερβίρουμε αμέσως.




TIP: Για να αφαιρέσουμε το μαύρο εντεράκι από τη ράχη της γαρίδας, είτε το τραβάμε με οδοντογλυφίδα, είτε κάνουμε μια μικρή τομή με κοφτερό μαχαίρι στη ράχη και το αφαιρούμε με τα δάχτυλα.








ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ