ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΦΡΙΚΑΣΕ ΧΟΡΤΑΡΙΚΩΝ


ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20΄  
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 20΄ 
ΚΟΣTΟΣ: € 2,50 η μερίδα

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΤΟΥΝΕΤΑΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΦΡΙΚΑΣΕ ΧΟΡΤΑΡΙΚΩΝ
Υλικά
120 ml έ.π. ελαιόλαδο
8 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
8 πράσα, το λευκό μέρος, χοντροκομμένα
1 μεγάλο φινόκιο, κομμένο στα 8
600 γρ. σπανάκι, τα φύλλα, χοντροκομμένα
1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο

ΓΙΑ ΤΟ ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ
χυμός από 2 λεμόνια
4 κρόκοι αβγών
αλάτι & πιπέρι




Εκτέλεση
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερό) για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τις πατάτες, τα πράσα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε το φινόκιο, το σπανάκι και νερό, μέχρι να σκεπαστούν τα χορταρικά. Βράζουμε για 10 λεπτά, προσθέτουμε τον άνηθο, τον μάραθο, τον μισό χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, βράζουμε για 2 λεπτά ακόμη και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αβγολέμονο: Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τους κρόκους και τον υπόλοιπο χυμό με σύρμα, σταδιακά προσθέτουμε ζουμί από το φαγητό (1½-2 κουτάλες συνολικά) συνεχίζοντας το χτύπημα και περιχύνουμε το φαγητό. Ανακινούμε ελαφρά να πάει παντού το αβγολέμονο και σερβίρουμε αμέσως.




TIPS: Κόψτε το φινόκιο στα 8 (κυδωνάτο) χωρίς να αφαιρέσετε το εσωτερικό κοτσάνι, ώστε να μη διαλυθούν τα κομμάτια στο μαγείρεμα.




AΡΜΟΝΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ: Η εκφραστική προσωπικότητα της λευκής ξηρής Μαλαγουζιάς, από το Κτήμα Ρωξάνης Μάτσα, θα σταθεί υποδειγματικά δίπλα στο αβγολέμονο και στα μυριστικά χόρτα. A.N.A.








ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ