Μοσχιοί με σπανάκι σοτέ


ΓΙΑ 6-8 AΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20΄    
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 45΄     
ΚΟΣΤΟΣ: € 2,30 η μερίδα

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΪΡΙΔΗΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
Μοσχιοί με σπανάκι σοτέ
Υλικά
4 μοσχιοί
4-5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο
1 κόκκινη πιπεριά, σε κυβάκια
1 πράσινη πιπεριά, σε κυβάκια
1 πιπεριά καρότο, σε κυβάκια
1 κ.σ. κάππαρη
½ ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
4 ντομάτες, σε κυβάκια, ή 1 κουτί κονκασέ

Για το σπανάκι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
5 φρέσκα κρεμμυδάκια
½ φινόκιο, σε φέτες
½ ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
1 κιλό σπανάκι, τα τρυφερά φύλλα
αλάτι
½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι




Εκτέλεση
Μοσχιοί: Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τους μοσχιούς, ιδιαίτερα τη σακούλα του κεφαλιού. Αφαιρούμε τα μάτια και τα δόντια. Σε μια πλατιά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές, το καρότο και την κάππαρη για περίπου 10 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τις ντομάτες και τους μοσχιούς. Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά (από μέτρια σε χαμηλή) και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά. Δοκιμάζουμε και, αν χρειαστεί, αλατοπιπερώνουμε.

Σπανάκι: Σε ένα πλατύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το φινόκιο. Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε το σπανάκι και αλατίζουμε. Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί και να μειωθεί ο όγκος του. Προσθέτουμε τον άνηθο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.


Σε μια πιατέλα σερβίρουμε το σπανάκι, από πάνω απλώνουμε τους μοσχιούς με τη σάλτσα τους και πασπαλίζουμε με μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.







ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ