ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΚΟΦΤΟ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΑΝΗΘΟ & ΞΙΝΟΤΥΡΟ


ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15΄
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 25΄
ΚΟΣΤΟΣ: € 2,60 η μερίδα

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ ΚΩΣΤΑΚΟΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ


Makaronaki-korfto-me-spanaki-590-z

Υλικά
1 κιλό μακαρονάκι κοφτό
2 κιλά σπανάκι
1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
300 γρ. ξινότυρο (μαλακό) Μυκόνου ή τρίμμα πικάντικης φέτας
1 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
8 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα ή 1 κ.γ. ξερό, τριμμένο
100 γρ. φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη
150 ml έ.π. ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι



Εκτέλεση
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε, φροντίζοντας να κρατήσουμε μια μικρή ποσότητα νερού από το βράσιμο. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σπανάκι, τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια για περίπου 3-4 λεπτά. Κατόπιν ρίχνουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 1-2 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το σκεύος στο μάτι για να διατηρεί η θερμοκρασία. Προσθέτουμε τα καυτά ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το τυρί, το γιαούρτι, τον δυόσμο, το βούτυρο και 3 κ.σ. καυτό νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών. Ανακατεύουμε καλά ώστε να λιώσει το τυρί και να χυλώσει το φαγητό. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε όσο είναι ζεστό.



TIPS: Προτιμήστε νεαρά φύλλα σπανακιού, που είναι πιο τρυφερά. Αν δεν βρείτε, αφαιρέστε τα κοτσάνια, που συνήθως είναι σκληρά και ινώδη.
Για πιο… ελληνική νοστιμιά, προσθέστε ξερή πικάντικη μυζήθρα τριμμένη.



ΑΡΜΟΝΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ: Με μεγάλη ευκολία, θα μπορούσαμε να συνδυάσουμε αυτό το πιάτο με ένα λευκό ξηρό κρασί, που θα διέθετε αρκετή ζωντάνια και νεύρο στο στόμα, μαζί με μια ελαφρά φυτική νότα στη φρουτώδη μύτη, όπως για παράδειγμα η Μαλαγουζιά από το Κτήμα Τέχνη Οίνου, στη Δράμα. Α.Ν.Α.

 

 

 

ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ