Λεμονάτο αρνάκι με κεφαλοτύρι & ντομάτα

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15΄     
ΨΗΣΙΜΟ: 35-40΄    
ΑΝΑΜΟΝΗ: 2 ώρες
ΚΟΣΤΟΣ: € 2,50 η μερίδα

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΜΙΧΑΛΗ ΝΤΟΥΝΕΤΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
Λεμονάτο αρνάκι με κεφαλοτύρι & ντομάτα
Υλικά
750 γρ. αρνίσιο μπούτι, σε κύβους 2-2,5 εκ.
1-2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
7-8 ώριμα ντοματίνια, κομμένα στα 4 ή ½ κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
1 κόκκινη καυτερή πιπερίτσα (τσίλι), ψιλοκομμένη ή μπούκοβο
200 γρ. κεφαλοτύρι, σε κύβους
1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο
χυμός από 1 λεμόνι
½ κ.γ. ρίγανη
αλάτι & πιπέρι




Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το κρέας, το σκόρδο, τα ντοματίνια, την πιπεριά, το κεφαλοτύρι και τον μαϊντανό. Περιχύνουμε με το λάδι, τον χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη. Αλατοπιπερώνουμε καλά, ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 2 ώρες ή, ακόμη καλύτερα, όλη τη νύχτα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C (στον αέρα ή στις αντιστάσεις). Κόβουμε δύο μεγάλα κομμάτια λαδόκολλα και μοιράζουμε μέσα το μείγμα των υλικών. Κλείνουμε τις λαδόκολλες γύρω γύρω σαν φακέλους (για ασφάλεια, κολλήστε τις ενώσεις με αλευρόκολλα, βλ. σελ. 43) ή τις δένουμε με σπάγκο. Βάζουμε το κρέας στον φούρνο, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήνουμε για 35-40 λεπτά. Σερβίρουμε όσο είναι πολύ ζεστό.




TIPS: Όσο περισσότερες ώρες αφήσουμε τα υλικά να μαριναριστούν, τόσο καλύτερα θα αναμειχθούν τα αρώματα και οι γεύσεις των υλικών. Μπορείτε να τα ετοιμάσετε από την προηγούμενη ημέρα. 
Ταιριάζει ιδανικά με τηγανητές πατάτες, αλλά και ένα λευκό ρύζι δεν θα του πήγαινε άσχημα στο πλάι.




ΑΡΜΟΝΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ: Λευκό ξηρό κρασί, περασμένο από βαρέλι, με διακριτική μύτη αλλά πλούσιο σώμα, όπως το Δέκα της Οινογένεσις από τη Δράμα, με την υπογραφή του Μπάκη Τσάλκου. Α.Ν.Α.




ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ