Τόνος με κρούστα από αρωματικά βότανα

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10΄    
ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ: 10΄   
ΚΟΣΤΟΣ: €2,60 η μερίδα

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Τόνος με κρούστα από αρωματικά βότανα
Υλικά
600 γρ. φρέσκος τόνος, σε λεπτές φέτες (περίπου 2 εκ. η καθεμία)
10 φέτες του τοστ, χωρίς κόρα
2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο, ή ½ κ.σ. ξερό, τριμμένο
1 κ.σ. φρέσκο εστραγκόν, ψιλοκομμένο, ή ½ κ.σ. ξερό, τριμμένο
1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ κ.σ. γλυκιά καπνιστή πάπρικα
έ.π. ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)




Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε καλά τον τόνο. Χτυπάμε το ψωμί στο μούλτι μέχρι να τριφτεί καλά και το ρίχνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τον βασιλικό, το εστραγκόν, τον μαϊντανό, την πάπρικα και 1 κ.σ. λάδι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι και περνάμε τις φέτες του ψαριού πατώντας καλά ώστε να κολλήσει το μείγμα σε όλες τις πλευρές. Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό λάδι σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε το ψάρι για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει. Σερβίρουμε αμέσως.




TIP: Το εστραγκόν έχει πικάντικη γλυκόπικρη γεύση και άρωμα που θυμίζει γλυκάνισο. Το φρέσκο έχει πιο απαλή γεύση. Γι’ αυτό, αν επιλέξετε το ξερό, που θα βρείτε στα ράφια των μπαχαρικών, μειώστε την ποσότητα.




ΑΡΜΟΝΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ: Λευκό ξηρό κρασί, με εκφραστική μύτη και γεμάτο αλλά δροσερό στόμα, όπως η Μαλαγουζιά από το αμμπελοτόπι Καλογέρι του Κτήματος Παπαγιαννάκου.







ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ